Ефективна реклама за хотелиери в най-голямата мрежа от туристически портали в България. ДРС ТРАВЕЛ

Рекламирай хотел с промоция

Информация за Обзор

Обзор е прекрасно малко курортче на брега на Черно море, което вече десетилетия наред приема посетите с широко отворени обятия.
Разположено е на много стратегическо място в географско отношение. Намира се на границата между Варненска и Бургаска област. Заливът на града започва от нос Свети Атанас и достига чак до Еминската планина. Съвсем близо са големите Черноморски дестинация Слънчев бряг и Несебър. Самият Обзор е изключително красив, подреден и приятен. Разполага с идеални условия за настаняване, развлечение, релакс, почивка и въобще всичко, за което човек може да мечтае по време на своята ваканция.
Плажната ивица е дълга почти 10 километра и на места достига 60 метра ширина. Южният плаж е изключително красив и поддържан. Близо до Обзор се намира местността Иракли, която разкрива пред посетителите една невероятна картина на девствена плажна ивица и красива флора, незасегнати от строителството по нашето Черноморие. Пясъкът е златист и мек и ви пренася в едно друго измерение.
Обзор завладява своите гости със спокойствието, уникалната природа, вкусната храна и кристалното море. Всички тези условия го превръщат в предпочитана дестинация за туристи. Освен релакс и спокойствие, градът предлага и всякакви атракции. На плажа се практикуват най-различни спортове- волейбол, плуване, плажен футбол, както и сърфиране, водни ски, гмуркане, джетове и още много други забавления. На територията на този прекрасен морски град са изградени дискотеки, механи, ресторанти, барове и много съоръжения за деца.
В района на Обзор има и много паметници и природни забележителности, които могат да се включат в програмата за една културна обиколка.
Едни от тях са останките от стари римски терми, които се намират в центъра на града. Представляват останки от стени на стара баня от времето на Римската империя, които доказват хилядолетната история на морското градче. Открити са множество керамични предмети и архитектурни фрагменти. Самата постройка представлява баня, която се е използвала от военните. Дълга е около 40 метра и е много запазена, което е рядкост за находки от този период на историята.
Друг забележителност, която би представлявала интерес за посетителите на Обзор, е уникалният музей в града. Предметите в историко-географската колекция са събирани повече то 30 години и разкриват историята, културата и бита на древното селище. Изложени са огромен брой находки, които са намерени съвсем случайно от жителите на града.
Експозицията е разделена на две. Едната част обхваща историята и археологията в периода V – ІV хил. пр. н. е. до ХVІІІв от н. е. И наброява повече от 800 предмета с голяма историческа стойност. Втората част е етнографска и е съставена от 300 експоната. Тя обхваща периода ХVІІІ – ХХв. Изложени са предмети от мрамор, кост, желязо, керамика, стъкло и камък, които са допълнени от фотографии и обяснителни табели. Цялата експозиция в музея е подредена изключително точно в хронологичен и тематичен ред и разкрива една приемственост между различните етноси, обитавали района на Черноморското крайбрежие.
Първото селище на територията на днешния град е създадено от траките и се е наричало Навлохос. По време на елените е създаден градът Хелиополис, а по-късно той се превръща в резиденция за византийските императори. Построен е и храм на бог Юпитер и крепост.
 

Хотели в Обзор

Самостоятелни стаи Аянов - Обзор

Цени

Виж в профила

Самостоятелни стаи Аянов е разположен в идеалния център на курортния град Обзор, до часовниковата кула, . Хотелът предлага настаняване в студиа и двойни с възможност за допълнително легло. Всички стаи са просторни, оборудвани са със самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна, хладилник, климатик, централно парно отопление и големи тераси. Стаите са стилно обзаведени със съвременни мебели. Има възможност и за допълнително легло към всяка стая....

Хотел Сания - Обзор

Цени

Виж в профила

Хотел Сания е разположен на 150 м. от плажната ивица на Обзор и на 250 метра от центъра на курорта. Хотела предлага на гостите си 5 тройни стаи, 17 двойни стаи, 1 единична стая, 1 апартамент и 1 стая за инвалид. Всички стаи и апартаменти са оборудвани с климатик, хладилник и телевизор. На разположение на гостите са също басейн, бар-ресторант, паркинг и сауна.

Фаворит Хотел - Обзор

Цени

Виж в профила

Хотел Марианас - Обзор

Цени

Виж в профила

Горещи оферти